Bengkel Asas Perniagaan Internet

November 16, 2006 at 7:14 am (affiliates, google adsense, Kursus/Kelas, Pemasaran Internet, Promosi)

Assalamualaikum semua. Jumpa lagi kita kali ni. Hari ini pun saya takde nak membebel apa-apa, hanya nak buat hebahan mengenai Bengkel Asas Perniagaan Internet yang bakal berlangsung. Bengkel ini memuatkan 4 modul penting untuk para peserta, khas untuk membimbing mereka yang masih keliru, tidak tahu untuk bermula dan hampir berputus-asa di dalam usaha membina perniagaan internet sendiri. 😉 Berikut adalah detailnya:-

Tarikh: 25 November 2006, Sabtu
Masa: 8.30 pagi hingga 5.30 petang
Tempat: Pusat Komputer, UKM Bangi.
Yuran Penyertaan: RM270 seorang
Hanya 25 penyertaan SAHAJA diterima

Bengkel anjuran pihak ebizmalaysia ini akan menampilkan 2 speaker dari bidang masing-masing iaitu Saudara Zulfadli dari smartusaha.com dan Saudara Shamsuriyadi dari rajaadsense.com. Saudara Zulfadli akan berbicara mengenai perniagaan dan pemasaran internet manakala saudara Shamsuriyadi pula lebih kepada Program Affiliate dan Adsense.

Mungkin anda sudah mengenali pihak ebizmalaysia yang telah berjaya menganjurkan bengkel perniagaan internet sebelum ini di Kolej Shahputra, Kuantan Pahang 26 Ogos yang lepas.

Nota: Setiap perserta akan disediakan sebuah komputer dengan akses internet untuk sesi praktikal.

Jika berminat, layari url berikut untuk mendapatkan tempat anda. ebizmalaysia dot com

PEACE,

 

 

 

Mohd Aizad Zulkifli

GoldenCave dot net

Pautan Kekal Ulasan Dimatikan pada Bengkel Asas Perniagaan Internet

Kelas web design & html coding

November 13, 2006 at 10:53 pm (Kursus/Kelas, Pembangunan Web, Promosi, Web Design)

Assalamualaikum semua. Hari ni saya takde apa yang nak dibebelkan, cuma nak buat pengumuman tentang kelas web design & html coding untuk sesiapa yang berminat. Buat pengetahuan semua, kelas ini dilakukan secara online. Berikut adalah detailnya.

Tarikh bermula: 14.11.2006 (Kursus akan diadakan tiap ari Selasa)
Subjek : Adobe Illustrator & Simple html untuk web statik
Bayaran : RM50
Tutor : En. Alfirus Ahmad

Skop yang bakal diajarkan oleh En. Alfirus Ahmad ialah

  • Design web interface menggunakan Adobe Illustrator
  • Mengenali coding basic html

Kelas 4 (empat) kali, 1 (satu) minggu sekali. Server testing untuk kursus ini di sediakan. Selepas kursus, kalau ada yang masih kurang faham boleh terus rujuk kepada En Alfirus. Beliau tak kenakan caj tambahan.

Bayaran boleh di buat ke akaun Maybank beliau. Nama pemegang akaun: Alfirus Ahmad, Nombor akaun: 158033-145701. Sila inform beliau melalui email selepas pembayaran di lakukan.

Pada saya ini tawaran yang benar-benar menarik. Terlalu berpatutan harganya. Sampai bila nak suruh orang designkan web untuk kita? Silap-silap nanti kita pulak boleh designkan orang lain punya web.. 😉

Berminat? Sila hubungi En. Alfirus melalui email di – alfirus[@]gmail.com (sila buang ‘[]’) atau telefon +6019-5071231.

PEACE,

 

 

 

Mohd Aizad Zulkifli

GoldenCave dot net

Pautan Kekal 7 Komen

Oh… Takkan Internet Marketing dah mati pulak…?

November 12, 2006 at 2:56 am (Download Percuma, E-book, Pemasaran Internet, Promosi)

Assalamualaikum dan salam sejahtera semua. Amacam gempak tak judul entry kali ni? Huhu… Memang agak kontroversi. Lebih kurang macam ‘The Death of Adsense’ lagaknya.

Ok, saya baru sahaja download E-book ‘The Death of Internet Marketing’ oleh Mike Filsaime. Hehe, stail marketing ala-ala Scott Boulch ‘The Death of Adsense’.

Apapun secara melalui bacaan secara rambang. Pandangan saya tentang ebook 59 mukasurat ini ialah lawak yang bermakna. (Entah apa yang den cakap ni?).

Okelah, anda boleh download ebook (special report) PERCUMA di sini. Selamat Membaca. 🙂

PEACE,

 

 

 

Mohd Aizad Zulkifli

GoldenCave dot net

Pautan Kekal 3 Komen