Jom ber ‘BidVertiser’!

November 9, 2006 at 1:00 am (BidVertiser, Buat Duit, google adsense, Pay Per Click Program)

Assalamualaikum dan salam sejahtera. Entry hari ni saya nak bercerita tentang Bidvertiser pula. Saya faham ramai yang dah tahu, malah dah pun mencuba dan dapat hasilnya. Takpe, blog ni pun diuruskan oleh newbie, harap ramai newbie yang boleh dapat manfaat dari entry kali ini. 😉

Ok, kalau anda semua ada terbaca dalam entry saya yang lepas, anda mungkin sudah tahu akaun Google Adsense saya di suspend, tadi baru saya dapat respond kembali dari Google Adsense Team.

——————–

Hello,

Thank you for your appeal.

After receiving your response, we re-reviewed your account data thoroughly. We have reconfirmed that invalid clicks were generated on the ads on your site in violation of our Terms and Conditions and program policies.

https://www.google.com/adsense/terms
https://www.google.com/adsense/policies

We have these policies in place to help ensure the effectiveness of Google ads for our publishers as well as our advertisers. According to our policy on this matter, we are unable to reinstate you into the program.

As you may know, publishers disabled for invalid click activity are not allowed any further participation in AdSense. For this reason, you may not open a new account.

Please bear in mind that subsequent or duplicate appeals may not be considered and you may not receive any further communication from us. We appreciate your understanding.

Sincerely,

The Google AdSense Team

——————–
Nah, sudah rasmi saya di ban oleh Google Adsense. Tiada maaf bagiku. Huh, walaupun saya sampai sekarang tak tahu tang mana yang saya buat salah ni. Google Adsense Team memang takkan jawab secara detail. Sehingga saya disuspend hari tu pun saya sedaya upaya ikut TOS (Terms Of Services) mereka. Tapi apa boleh buat, memang takde rezki dah kot… 😉

Oke, kita kembali kepada judul entry kali ini. Sebenarnya saya dah agak lama juga join Bidvertiser dan beberapa PPC yang lain. Kira – kira dalam bulan Julai yang lepas. Cumanya, saya tak begitu serius dan lebih tumpu kepada Adsense. Baru sekarang terfikir nak lebih serius dengan alternatif Pay Per Click (PPC) yang lain. 😛

Mari saya ceritakan secara ringkas tentang ke’best’an Bidvertiser pada yang masih tak tahu lagi tu.

Bayaran minimum adalah USD50 untuk cek dan USD10 untuk bayaran PayPal. Haha, best, tak perlu lagi tunggu lama nak dapat duit! Lagi satu, Kita boleh tahu dan pilih iklan apa yang keluar di web/blog kita. Nak buang iklan-iklan yang murah dan pilih iklan yang mahal – mahal je pon boleh. Tapi kemungkinan web/blog kita akan keluar ‘Your Ad Here For Free’ dari Bidvertiser. Haha, apapun. Mungkin Bidvertiser je alternatif yang ‘mampu’ saya tumpukan buat masa sekarang. Insya-Allah mana tahu saya dapat rezki lebih dengan Bidvertiser ni. 😀

Apapun sapa yang belum join Bidvertiser lagi tu, boleh lah join melalui link yang ada kat sini. Lepas join, bagitau saya, boleh kita sama – sama tingkatkan teknik dan skill dalam Bidvertiser ni. 😛

PEACE,

 

 

 

Mohd Aizad Zulkifli

GoldenCave dot net

Advertisements

5 Komen

  1. Fuad said,

    Info yang sgt berguna buat newbie macam aku.. Mekasih byk2..

  2. Eches Blog » Adsense ban said,

    […] I just flipped through a forum when I stumbled upon a case where his adsense account is banned for fraud clicking eventhough he claimed he didnt do anything that constitutes Adsense TOS infringement. This is one of the most undesirable scenario that has been plaguing the Adsense publishers community, and as usual Adsense leaves the publishers with no empty spaces to clarify or even correct the mistakes. At least, it should show some mercy, maybe by providing ticketing system to sort this out, but obviously this kind of measure will open new loopholes to the crooks to take advantage of this system. This is something that Adsense don’t want to afford. […]

  3. rastom said,

    ..banyak dapat hasil dari AdSense? Saya ada cuba dulu, tapi slow sangat macam kure kure, jual nasi lemak lagi laju, hehehe

  4. soulof99 said,

    Banyak tu idok le… tapi kao2 yeah juga lah.. 😛 Saya mula pon bulan julai lepas. Lagipon ada teknik dan skill yang perlu dilakukan. Baru leh dapat hasil yang ok atau bagus. Maksudnya, kalo cuba betul2, silap boleh bukak paling kurang 5 buah gerai nasik lemak dalam sebulan (serius)

    Hehe, kalu minat lagi nak buat google adsense, atau nak cuba bidvertiser atau lain2 alternatif PPC, bolehlah dapatkan ebook rajaadsense. Klik jer kat banner sebelah kanan yang tulis ‘Rahsia Buat Duit Dengan Adsense’ (hehe, sempat promosi lagi tu… :P)

  5. soulof99 said,

    Setakat ni, saya dah dapat 3 publisher yang join under saya, tapi masih takde sorang pon yang beritahu mereka join under saya. Kalo beritahu boleh kita sama2 kembangkan dan tajamkan skill dlm PPC BidVertiser ni pula… 😉

Comments are closed.

%d bloggers like this: